Boerderijtuin
thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin thumb Boerderijtuin

Boerderijtuin

De bewoners van een vrijstaande woning in Meteren wilden graag een aanpassing op een eerder gemaakt tuinontwerp. Uiteindelijk is voor het gehele perceel gekozen voor een compleet nieuw ontwerp. Bij het maken van het ontwerp speelden het uiteindelijke onderhoud, zeker gezien het totale oppervlakte van het perceel (ca. 2000 m2!), de landelijke omgeving en de uitstraling bij de woning een belangrijke rol. Tijdens het project werd duidelijk dat het perceel aan de achterzijde uitgebreid kon worden. Deze uitbreiding kon heel goed ingepast worden in het al gemaakte ontwerp. De tuin werd verdeeld in drie delen; een natuurlijk deel met boomgaard aan de zijkant van de woning, een meer formele voortuin (passend bij een boerderij) en een kleurrijke achtertuin. In het deel achter de woning zal uiteindelijk het meest geleefd worden; hier zijn twee zitplekken gerealiseerd omgeven door vaste plantenborders met veel kleur tijdens het groeiseizoen. Weliswaar geven deze borders wel het nodige werk tijdens het groeiseizoen maar als de plantkeuze en het aantal planten per m2 goed gekozen wordt, zal het onderhoud relatief beperkt zijn. 
Op diverse plaatsen in deze tuin zullen groenblijvende én bladverliezende hagen zorgen voor een structuur die jaarrond aanwezig zal blijven.
De aanleg van de tuin zal plaatsvinden in 2018.


Locatie: Meteren
Opdrachtgever: particulier
Jaar: 2016-2018