Achtertuin Tiel
thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel thumb Achtertuin Tiel

Achtertuin Tiel

Het ontwerp van deze achtertuin staat in het teken van gevarieerde beplanting. Daarnaast wilde de eigenaresse van deze tuin vooral veel verschillende mogelijkheden om te kunnen zitten, ruimte om lekker te rommelen in de tuin (maar zonder al te zwaar werk) en wilde ze genieten van kleurrijke en diverse beplanting met aandacht voor biodiversiteit. 
Het pad van rechthoekige tegels loopt op een speelse manier van de achterdeur naar de achterzijde van de tuin. Op de bredere delen is er voldoende plek om te kunnen zitten, de randen van het pad worden verzacht met Japans split en planten. Het Japanse split draagt, samen met de beplanting, bij aan het waterbufferend vermogen van de tuin. Verhoogde borders zorgen ervoor dat het onderhoud aan een kleurrijke beplanting (vaste planten en grassen) makkelijk uit te voeren is. Op de schaduwrijke plekken is gekozen voor veel wintergroene bodembedekkers met heesters waardoor deze borders onderhoudsvriendelijk zullen zijn. De tuin zal in het najaar van 2019 gerealiseerd gaan worden.

Locatie: Tiel
Ontwerp: 2019
Aanleg: Najaar 2019