Beplantingsplan


Sfeer

Het beplantingsplan van uw tuin is bepalend voor het verkrijgen van de juiste sfeer. Een goed gekozen beplanting van bomen, heesters, vaste planten, grassen en bloembollen laat het ontwerp van uw droomtuin helemaal tot zijn recht komen. 
Met kennis van beplantingen en ervaring kies ik voor u de juiste beplanting die past bij uw wensen en het tuinontwerp. Bij het maken van een goed beplantingsplan wordt onder andere gelet op de standplaats, afwisseling in hoogte van de beplanting, seizoensbeleving en biodiversiteit.  


Juiste standplaats

Een goede groei van bomen, heesters en vaste planten vraagt om de juiste standplaats. Een zonnige plaats in de tuin vraagt om andere beplanting dan een schaduwrijke border. Voor een optimale groei is de grondsoort (klei, zand, veen) en de vochtigheid ook doorslaggevend. 


Afwisseling in hoogte

Een optimale tuinbeleving wordt mede bepaald door de afwisseling van hoge en lage beplantingen in de tuin. De hoogte van beplanting of groenelementen in de vorm van haagblokken heeft onder andere invloed op de dieptewerking en de beslotenheid.


Seizoensbeleving

Het is fijn als u alle seizoenen van uw tuin kunt genieten. Een goede en gevarieerde keuze van heesters, vaste planten, grassen en bolgewassen kunnen jaarrond zorgen voor een aantrekkelijke tuin. Groenblijvende planten kunnen zorgen voor structuur tijdens het winterseizoen maar ook wintersilhouetten van grassen en vaste planten kunnen zeker de moeite waard zijn om in te zetten. 


Biodiversiteit

Met goed gekozen beplanting kan uw tuin ook een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Met bomen en heesters waar vogels op af komen en planten die aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld vlinders en bijen wordt uw tuin natuurrijk. Een aanpassing in het onderhoud van uw tuin kan ook zorgen voor meer leven in uw tuin.  


Beplantingsplan op maat

Een beplantingsplan omvat een plattegrond op schaal met gedetailleerde uitwerking van borders en plantvakken. In een bijgevoegde bestellijst worden volledige namen en aantallen vermeld. U kunt desgewenst ook kiezen voor een uitgebreide toelichting waarin foto's, bloeitijden en onderhoudsadviezen zijn opgenomen. 
Bij het maken van het beplantingsplan wordt altijd rekening gehouden met de aanwezige beplanting en deze kan, indien mogelijk, opgenomen worden in het nieuwe beplantingsplan.