Werkwijze tuinontwerp en beplantingsplan


Voor een ontwerp van uw droomtuin wordt de hieronder vermelde werkwijze gehanteerd. 


1. Kennismaking

Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek op locatie wordt samen met u de tuin bekeken en worden uw wensen en ideeën besproken. Na dit gesprek geef ik u een prijsopgaaf van het maken van het tuinontwerp.  


2. Schetsontwerp

Als u akkoord gaat met de prijsopgaaf ga ik aan de slag om uw wensen en ideeën te vertalen naar een schetsontwerp. Naast uw tuinwensen neem ik ook het karakter van de woning en de (landschappelijke) ligging mee in het ontwerp. Het schetsontwerp wordt in een tweede gesprek aan u gepresenteerd en besproken. Hierbij wordt het tuinontwerp verduidelijkt met voorbeelden van beplanting, materialen en sfeer. 


3. Definitief tuinontwerp

Het schetsontwerp wordt verder uitgewerkt in een definitief tuinontwerp. Aanvullingen en opmerkingen uit het tweede gesprek worden verwerkt zodat het uiteindelijke ontwerp geheel naar uw wens zal zijn. Een definitief tuinontwerp omvat een ontwerptekening op schaal en een bijbehorende legenda met materiaalkeuze.


4. Beplantingsplan

Een beplantingsplan is bepalend voor de uiteindelijke sfeer in uw tuin. Een beplantingsplan omvat een plattegrond op schaal met gedetailleerde uitwerking van borders en plantvakken. In een bijgevoegde bestellijst worden volledige namen en aantallen vermeld. U kunt desgewenst ook kiezen voor een uitgebreide toelichting waarin foto's, bloeitijden en onderhoudsadviezen kunnen worden opgenomen. Kijk hier voor meer informatie.


5. Realisatie

Nu u een uitgewerkt tuinontwerp en beplantingsplan op maat heeft kunt u zelf kiezen op welke manier uw tuin wordt gerealiseerd. U kunt de uitvoering zelf ter hand nemen of de aanleg uitbesteden aan een hovenier. 
Als u meer informatie wilt of vragen heeft, neemt u dan gerust contact op.