Referenties

 - Moderne tuin - 

Nadat we afgelopen winter ons nieuwe huis zijn gaan bewonen wilden we een mooi passend tuinontwerp laten maken. We hebben toen Jolanda benaderd om een ontwerp te maken. Het ontwerp is super mooi geworden en helemaal passend bij onze wensen en de sfeer van het huis. Jolanda is een vrolijke enthousiaste ontwerpster met veel kennis en passie voor haar werk. Wij bevelen haar zeker aan. 

- Tuin met verhoogde borders - 

 'Een geslaagde renovatie van m'n tuin begint bij een goed ontwerp!'

Met die overtuiging besloot ik nadrukkelijk te investeren in het contact met een onafhankelijke tuinarchitect. En wat ben ik - ook achteraf - blij, met dat besluit en de keuze voor KOMland Geldermalsen. Al tijdens het intakegesprek werd duidelijk dat Jolanda de enthousiaste, inlevende, communicatieve professional was die ik zocht. Ze begreep dat ik graag een groene tuin wilde waar ik met plezier op kan uitkijken, in de zon/schaduw kan zitten maar waarin ik zelf ook nog een beetje zou kunnen 'rommelen'. Een eigentijdse tuin die goed moest passen bij mijn huis uit de zestiger jaren.
Het schetsontwerp was direct een schot in de roos. Dat werd zorgvuldig uitgewerkt in een definitief ontwerp en een goed gedocumenteerd beplantingsplan. Op basis van deze documenten zocht ik een hovenier voor de realisatie. Dat werd de firma Van de Bunt uit Meteren. Er ontstond een enorm plezierig, constructieve samenwerking tussen de architect, hovenier en mijzelf als opdrachtgever, die heeft geleid tot een eindresultaat waar ik meer dan tevreden mee ben!

- Natuurlijk beplantingsplan - 

 In de drukke periode van het verhuizen uit de grote stad naar onze nieuwbouwwoning was de tuin er een beetje bij ingeschoten. Op het laatste moment hebben we zelf een schetsje gemaakt om een terras en grasveld aan te leggen voor het eerste jaar. Maar al doende kom je erachter dat tuinontwerp toch een vak is. Waar moet je rekening mee houden, welke ontwerprichtlijnen zijn er en welke planten bestaan er eigenlijk. Dus we zochten iemand die de kale vlakte rond ons huis in een tuin kon veranderen. Dankzij Google kwamen we op de site van KOMland. Al in het kennismakingsgesprek bleek dit de juiste keuze. Jolanda voelde goed aan wat wij wilden met onze tuin en kwam met creatieve ideeën om de al aangelegde terrassen te hergebruiken en te integreren in een prachtig ontwerp wat veel mooier is dan wat we zelf bedacht hadden. De uiteindelijke ontwerptekeningen en beplantingsplan aangevuld met de adviezen van Jolanda over aanleg en onderhoud zijn voor ons als leken prima te begrijpen. We zijn nu druk bezig om de tuin zelf aan te leggen. Veel werk, maar ook heel leuk werk waarbij we de tuin letterlijk en figuurlijk stukje bij beetje zien groeien. Jolanda, bedankt voor je hulp en je ontwerp! Groetjes Marjan en Martijn

 - Voortuin Geldermalsen -

We hebben onze voortuin laten ontwerpen door Jolanda. Hier zijn we erg blij mee! Het contact en de samenwerking hebben we als zeer prettig ervaren. Jolanda luistert goed naar wensen en komt met een mooi en verrassend plan! Het is altijd mogelijk om tussendoor contact op te nemen en bij veranderingen werd er echt meegedacht. Kortom, we zijn erg tevreden en bevelen Jolanda van harte aan!

- Boerderijtuin Rossum -  

 "Wij waren op zoek naar iemand die ons kon adviseren bij de inrichting van de tuin bij onze oude boerderijwoning. Daarbij vonden we het belangrijk dat de tuin goed zou passen in het landschap en bij de woning. Ook vonden we het belangrijk om onafhankelijk advies te krijgen, zonder gelijk vast te zitten aan uitvoerende partijen.Bij toeval vond ik de site van Jolanda. Wat zijn wij blij met haar advies! Jolanda heeft ruim de tijd genomen om onze wensen te inventariseren. Haar enthousiasme werkt gelijk heel aanstekelijk! Na de eerste kennismaking is zij aan het werk gegaan om twee verschillende schetsontwerpen te maken. We hadden duidelijke voorkeur voor één van de ontwerpen en die heeft zij daarna tot in detail uitgewerkt. We waren positief verrast over de details en de uitvoering van de uitwerking, zeer professioneel. Wij zouden Jolanda zeker aanraden bij alle vragen rondom uw tuinontwerp."

 - Voortuin met karakter -

"Wij wilden onze voortuin helemaal veranderen maar konden er zelf niet goed uitkomen hoe of wat. In die periode kregen wij een flyer in de brievenbus van KOMland ontwerp van de buitenruimte.Wij hebben een afspraak gemaakt en kennis gemaakt met Jolanda. Het gesprek verliep gelijk heel prettig en zij heeft onze wensen aangehoord. Jolanda heeft voor ons een heel mooi ontwerp gemaakt waar wij heel blij van werden. Onze voortuin is prachtig geworden. Inmiddels heeft zij voor onze achtertuin ook een ontwerp gemaakt dat ook weer helemaal top is. Kortom, wij zijn helemaal tevreden over de goede kennis van Jolanda."

- Speelse achtertuin Tilburg -

 " We kregen Jolanda’s naam door van vrienden die erg tevreden over haar waren. Het bleek een geweldige tip: wat een vakvrouw is Jolanda! Ze luistert goed naar je wensen, niet alleen wat betreft gebruik van een tuin maar zeker ook wat betreft uitvoering. Zo moest onze tuin ruimte bieden voor speelhoeken voor de kinderen, maar ook voor enigszins rustige zitplekken voor de volwassenen. We wilden een verbinding met de zijtuin én de bestaande ingang laten bestaan. En dan wilden we het plan ook nog eens verspreid over twee of drie jaar uitvoeren. Niet de makkelijkste opdracht, maar Jolanda kwam met geweldig creatieve voorstellen en uiteindelijk een prachtige uitwerking die recht deed aan al onze wensen. Ook wij zullen haar vanaf nu dus bij iedereen aanraden! "

- Bijzondere voortuin Geldermalsen -

 "We wilden graag onze "voortuin” moderniseren en zodanig inrichten dat deze meer bij ons huis zou passen en beter zou aansluiten bij het "achterste” gedeelte van onze tuin. Jolanda heeft goed geluisterd naar wat we allemaal wilden. We hebben aangegeven dat wij een deel van onze bestaande beplanting wilden hergebruiken, waaronder een paar bomen, en dat wij wel van strakke lijnen houden. De tuin moest wel sfeer hebben en we wilden ook veel bloemen, en dus ook kleur. Wij zijn zeer tevreden over het ontwerp van Jolanda. Tijdens de aanleg is zij regelmatig even langs gekomen om te zien hoe het met de vordering stond. Ook de door ons ingeschakelde hovenier was hierover zeer te spreken. De tuin heeft nu de eerste zomer bijna achter de rug. In de afgelopen maanden is de tuin ‘gegroeid’ en steeds mooier geworden. Wij krijgen regelmatig complimenten van mensen die langs lopen of fietsen. Kortom: wij zijn reuze tevreden over het ontwerp van Jolanda en kunnen haar aan iedereen aanbevelen."

- Stoere tuin -


"Verrassend ontwerp van een moderne tuin, passend bij ons nieuwe huis. Dankzij haar professionaliteit en enthousiasme genieten we nu al van onze tuin en kijken uit naar het voorjaar. Dank Jolanda. We zijn er heel blij mee."

- Ruim uitzicht - 


"Onze volledige tuin was na 20 jaar aan renovatie toe. Jolanda heeft er een superleuk ontwerp voor gemaakt. Er werden verschillende materialen gebruikt en rekening gehouden met de seizoenen qua plantkeuze zodat er elk seizoen wat te ontdekken valt.

Er was goed met Jolanda te overleggen over eventuele aanpassingen die ze dan doorvoerde. Inmiddels is de tuin klaar en kan wat ons betreft het voorjaar beginnen. De plantjes lopen in ieder geval al uit!"

- Kleurrijke achtertuin -


"Jolanda heeft een heel verrassend en mooi tuinontwerp voor ons gemaakt wat we goed konden volgen. Jolanda gaf precies aan welke bloemen geschikt zijn in onze tuin. We zijn er super blij mee. Zodra de borders gegroeid zijn stuur ik een foto. Heel erg bedankt Jolanda."