Bijzondere voortuin
thumb Bijzondere voortuin thumb Bijzondere voortuin thumb Bijzondere voortuin thumb Bijzondere voortuin thumb Bijzondere voortuin thumb Bijzondere voortuin thumb Bijzondere voortuin thumb Bijzondere voortuin

Bijzondere voortuin

Voor een bijzondere voortuin van een twee-onder-één kap woning in Geldermalsen is een tuinontwerp gemaakt. De tuin ligt weliswaar aan de voorzijde van de woning maar is door een flinke greenwall en beplanting zeer beschut. De bewoners wilden graag een nieuwe indeling met daarbij wensen zoals een zit/loungeplek in de avondzon, veel ruimte voor planten, behoud van een aantal bomen en het opvangen van bestaande hoogteverschillen. 
In het ontwerp wordt de verbinding tussen de al bestaande tuin naast de woning en de voortuin gerealiseerd door robuuste pergola-bogen. De bestaande dakboom krijgt ruimte in het grind. De vele aanwezige buxussen worden gecombineerd tot een buxuswolk. Een aantal forse borders met vaste planten en heesters vormen de overgang naar het gazon. Het gazon wordt gedeeltelijk verhoogd aangelegd om het hoogteverschil van 50 cm op te vangen. Hiervoor worden u-elementen gebruikt, deze kunnen ook fungeren als zitplek. Aan de voorzijde van de woning vormen een aantal groenblijvende haagblokken met meerstammige heesters een groene afscheiding met de buren. Het ontwerp is in het voorjaar van 2016 aangelegd door een hovenier én de bewoners zelf.

Locatie: Geldermalsen
Opdrachtgever: particulier
Jaar: 2015