Boerderijtuin Rossum
thumb Boerderijtuin Rossum thumb Boerderijtuin Rossum thumb Boerderijtuin Rossum thumb Boerderijtuin Rossum thumb Boerderijtuin Rossum thumb Boerderijtuin Rossum

Boerderijtuin Rossum

"We vonden het belangrijk om onafhankelijk advies te krijgen, zonder gelijk vast te zitten aan uitvoerende partijen. Bij toeval vond ik de site van Jolanda. Wat zijn wij blij met haar advies! Jolanda heeft ruim de tijd genomen om onze wensen te inventariseren. Haar enthousiasme werkt gelijk heel aanstekelijk! We waren positief verrast over de details en de uitvoering van de uitwerking, zeer professioneel." - Referenties 

De bewoners van een prachtig opgeknapte boerderij op een groot pereel wilden graag meer genieten van hun tuin en vooral een tuin die meer past bij hun boerderij en de omgeving. Door de ligging van het woonhuis en de later bijgebouwde schuur bestaat de tuin nu uit twee zeer afzonderlijke gedeeltes. Daarnaast zorgt de oprit langs het woonhuis ervoor dat er weinig verbinding is tussen woning, keuken en tuin. 
In het ontwerp is de oprit verplaatst naar het voorste deel van de tuin. Een haag, met een boog als doorgang, zorgt voor een afscheiding tussen tuin en parkeren. Het zitgedeelte van de tuin wordt hierdoor duidelijker begrensd en zo vormen de auto's geen struikelblok meer tussen keuken en zitplek. Leibomen, een walnotenboom, hortensia's en bloeiende vaste planten zorgen voor de uitstraling die past bij een boerderij. Aan de achterzijde van de woning wordt een knusse plek gecreĆ«erd door het gebruik van een robuuste pergola. Door deze in een hoek om de woning te zetten zal ook de boomgaard meer betrokken worden bij de tuin. In dit deel van de tuin zullen meer fruitbomen geplant gaan worden zodat het ook echt een boomgaard wordt. Daarnaast zullen enkele hagen dwars op de woning zorgen voor privacy. Langs de slootkant komen daar waar nu knotwilgen gemengd zijn met bosplantsoen en sierheesters, alleen knotwilgen te staan. 
In het voorjaar van 2019 is het eerste deel van de tuin aangelegd, najaar 2019 zal de boomgaard aan de andere kant van de woning volgens het ontwerp aangelegd worden.

Locatie: Rossum
Opdrachtgever: particulier
Jaar: 2017