Knusse tuin
thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin thumb Knusse tuin

Knusse tuin

Eindelijk aan de slag met de tuin! De bewoners wilden meer gezelligheid, diverse soorten planten, plek voor een moestuintje en ook voldoende plekjes om heerlijk in de zon te kunnen zitten. De woning uit de jaren '30 ligt op een hoekperceel die hierdoor een bijzondere vorm heeft. De tuin krijgt door het gebruik van enkele dwars geplaatste hagen meer diepte. De tuin wordt door de hagen verdeeld in twee delen, namelijk het deel bij de woning, met ruimte voor een eettafel, en een deel bij de overkapping met een fijne loungeplek. Het tweede deel ligt één stap hoger, de overgang is vormgegeven met een natuurstenen bloktrede. Er is gekozen voor een bestrating van gebakken klinkers en staptegels van natuursteen in het gazon én veel diversiteit in de beplanting. De tuin heeft de uitstraling van de Engelse cottagetuin.
De tuin is in mei 2020 aangelegd door een hovenier. Deze heeft tevens de aanleg van een irrigatiesysteem voor zijn rekening genomen. Het regenwater van het dak wordt opgevangen in een ingegraven watertank. Bij zware regenbuien wordt zo het riool ontlast én in tijden van droogte hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van drinkwater om de planten water te geven.

Locatie: Geldermalsen
Ontwerp en aanleg: voorjaar 2020