Landschappelijke tuin
thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin thumb Landschappelijke tuin

Landschappelijke tuin

De bewoners van een vrijstaande 30-er jaren woning in Geldermalsen waren erg blij met het ontwerp van hun voortuin en na de aanleg in het voorjaar van 2017 (zie ook 'Voortuin met karakter') wilden zij ook graag de achtertuin aanpassen. 
De strakke vormen van de voortuin worden in de achtertuin herhaald. De grote borders worden kleiner gemaakt, waardoor het onderhoud in de toekomst zal verminderen. De strook met gras aan de zijkant van de woning wordt doorgetrokken tot achter in de tuin. Dat geeft ruimte en goed zicht op de naastgelegen paardenbak en het weiland. De bomen die nu in de border staan en flink uitgegroeid zijn zullen worden gedund en gesnoeid.  
De hoeveel bestrating wordt flink teruggebracht door het weghalen van de klinkerpaadjes. Hiervoor in de plaats komt een tegelpad (staptegels) in het gazon. De ronde zitplek blijft gehandhaafd, door het gebruik van een groenblijvende haag en een heesterborder wordt er wel gezorgd voor privacy. Een lange pergola in een vaste plantenborder evenwijdig aan de oprit zorgt ervoor dat er een duidelijke scheiding komt tussen oprit en tuin.
In 2018 zal de tuin aangelegd worden door een hovenier die is uitgekozen door de bewoners zelf.

Locatie: Geldermalsen
Opdrachtgever: particulier
Jaar: 2017