Natuurlijk beplantingsplan
thumb Natuurlijk beplantingsplan thumb Natuurlijk beplantingsplan thumb Natuurlijk beplantingsplan thumb Natuurlijk beplantingsplan

Natuurlijk beplantingsplan

De bewoners van deze tuin wilden graag een beplantingsplan waarin vooral veel natuurlijk aandoende beplanting centraal zou komen te staan (mede omdat het nieuwbouwhuis zich bevindt in een gebied met veel groen en enkele waterpartijen). Naast natuurlijke beplanting moest er ook ruimte overblijven om lekker te spelen, eigen groenten te verbouwen en heerlijk buiten te kunnen zitten. Het ontwerp is gemaakt op basis van al eerder aangelegde paden (gebakken klinkers) en terrassen (tegels). Een grote border met kleurrijke vaste planten en siergrassen zorgt ervoor dat het terras minder open in de tuin komt te liggen, een pergola tegen het terras zorgt voor de nodige hoogte en privacy. Dichtbij, zodat vanuit de woning én vanaf het terras er goed zicht is op de planten. De ruimte achter de border is voornamelijk speelruimte met langs de randen bomen, heesters en vaste planten. Rondom de woning komt een pad met ronde vormen te liggen van halfverharding (Japans split), voor- en zijtuin verbonden door staptegels. De halfverharding (Japans split) zorgt ervoor dat regenwater minder opspat tegen de gevel. Er wordt tevens extra zitplekje in de schaduw gecreĆ«erd. Bijkomend voordeel is ook dat werken in de tuin makkelijker wordt als er een pad aanwezig is. De moestuin komt op een tijdelijke plek, later zal hier een schuurtje gebouwd worden en zal de moestuin verplaatst worden.
De aanleg van deze tuin zal in 2020 door de bewoners zelf uitgevoerd worden. 

Locatie: Geldermalsen
Ontwerp: najaar 2019