Natuurlijk spelen
thumb Natuurlijk spelen thumb Natuurlijk spelen thumb Natuurlijk spelen thumb Natuurlijk spelen thumb Natuurlijk spelen thumb Natuurlijk spelen thumb Natuurlijk spelen

Natuurlijk spelen

De bewoners van deze achtertuin in Tuil wilden vooral meer beplanting, meer gezelligheid en een fijne plek om te spelen. Door de ligging van de tuin was de locatie van het terras snel duidelijk, namelijk achter in de tuin. Een groot voordeel van het terras achter in de tuin is dat er vlak bij de woning een mooie border met beplanting gerealiseerd kan worden. Hierdoor kijk je vanuit de woonkamer op beplanting in plaats van op het tuinmeubilair. Een klein terras met een bankje direct bij de woning is fijn om in de schaduw te kunnen zitten. De beide terrassen, uitgevoerd in tegels, zijn verbonden door middel van een vlonderpad. Heerlijk om vanuit de woning direct op de vlonder te kunnen stappen en de tuin in te lopen. Het pad verbindt woning, terras en gazon. Aan het einde van het pad is ruimte om een hangmat op te hangen. 
De pergola langs de erfscheiding zorgt voor privacy doordat deze begroeid zal worden met klimplanten en is tevens geschikt voor het ophangen van een schommel. Een ondergrond van schors is veilig maar draagt ook bij aan de natuurlijke warme uitstraling van de tuin.  

Locatie: Tuil
Ontwerp: najaar 2019
Aanleg: voor -en najaar 2020