Prairietuin
thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin thumb Prairietuin

Prairietuin

In het najaar van 2020 is er een schetsontwerp en beplantingsplan gemaakt voor deze prairietuin. De nog aanwezige boomgaard is verwijderd en heeft plaatsgemaakt voor grote plantvakken met siergrassen en vaste planten, geplant in lavagranulaat. De siergrassen en vaste planten zorgen gedurende een groot deel van het seizoen voor afwisseling in kleur en structuur, hebben een natuurlijke uitstraling die goed past in de omgeving en hebben een positief effect op de biodiversiteit. 
De plantvakken hebben een natuurlijke vorm gekregen en na het vullen met lavagranulaat (een laag van circa 8 cm) zijn de siergrassen en vaste planten met een speciale plantschop geplant. Het lavagranulaat zorgt ervoor dat de planten diep wortelen en daarnaast onderdrukt het lava de groei van onkruid. De planten zullen daardoor in de komende jaren beter bestand zijn tegen droge periodes, daarnaast buffert het lavagranulaat tijdens extreme buien het regenwater. De uitgegraven grond is gebruikt om een laag talud tussen de tuin en de rondweg te realiseren. Heesters en bomen op en naast het talud zorgen voor een demping van het langskomende verkeer. 

Locatie: Geldermalsen
Ontwerp: 2020
Aanleg: voorjaar 2021
Foto's: 2021 - 2023