Speelse achtertuin
thumb Speelse achtertuin thumb Speelse achtertuin thumb Speelse achtertuin thumb Speelse achtertuin

Speelse achtertuin

Voor een hoekwoning in Tilburg is een ontwerp gemaakt voor de achtertuin. De bewoners, een gezin met drie jonge kinderen, wilden graag een speelse tuin waarin veel groen te zien is en waar de kinderen lekker kunnen spelen (trampoline, zandbak, schommels). In de tuin zijn twee zitplekken gerealiseerd, één bij de keuken en één tegen de schuur aan in de avondzon. Een pergola rond de zitplek bij de keuken zorgt voor hoogte in groen en beschutting. De speelelementen worden in het midden van de tuin gesitueerd, door de bestaande coniferenhaag te verwijderen en te vervangen door een hekwerk met hedera ontstaat er voldoende ruimte voor de trampoline. De bestaande grindtegels worden omgedraaid en herbruikt. In beide terrassen worden enkele rijen van tegels vervangen door klinkers waardoor beide terrassen vriendelijker ogen. Aan de zijkant van de woning wordt een schuifdeur gerealiseerd, deze kan open staan als de kinderen spelen op de schommels, waardoor de tuin als het ware doorloopt in de zijtuin. De huidige ingang blijft vooralsnog gehandhaafd maar kan op termijn geheel vervangen worden door de nieuwe ingang. 
In 2016 beginnen de bewoners met het plaatsen van het hederahekwerk en de trampoline, daarna zal ook de rest van de tuin volgen.

Locatie: Tilburg
Opdrachtgever: particulier
Jaar: 2016