Stoere tuin
thumb Stoere tuin thumb Stoere tuin thumb Stoere tuin thumb Stoere tuin thumb Stoere tuin thumb Stoere tuin

Stoere tuin

Na een grondige verbouwing van deze vrijstaande woning in Geldermalsen wilden de bewoners graag een bijpassende moderne en robuuste tuin. Het opvangen van het hoogteverschil tussen de begane grond van de woning en de tuin, zo'n 50 centimeter, was een belangrijke opgave. Daarnaast was er een sterke voorkeur voor veel (onderhoudsvriendelijke) beplanting gecombineerd met functionaliteit. In het ontwerp is gekozen voor het gebruik van grote (1x1 meter) tegels van Schellevis om de terrassen een robuuste vorm te geven en om de hoogteverschillen te overbruggen. Het terras dat op het hetzelfde niveau ligt als de woonkamer wordt omgeven door een lager gelegen border met kleurrijke vaste planten en siergrassen. Dwars door deze border heen loopt een trap naar het lager gelegen gazon. Een tweede terras ligt wat meer in de schaduw en is vorm gegeven met dezelfde tegels. Deze zijn los van elkaar gelegd zodat het terras een groen aanblik krijgt en minder formeel oogt. Aan de voorzijde van de woning loopt een pad van dezelfde tegels naar de voordeur, met een duidelijke afscheiding tussen parkeren en pad. De combinatie van rechte en schuine lijnen zorgt ervoor dat deze tuin toch echt even anders is!

Locatie: Geldermalsen
Ontwerp: voorjaar 2020
Aanleg: najaar 2020
Foto's: zomer 2021