Voortuin Meteren
thumb Voortuin Meteren thumb Voortuin Meteren thumb Voortuin Meteren thumb Voortuin Meteren

Voortuin Meteren

De bewoners van deze voortuin in Meteren wilden naast de benodigde twee parkeerplekken graag beplanting met kleur en jaarrond een aantrekkelijk beeld. Door de ligging is er tegen de woning veel schaduw aanwezig wat in de huidige tuin voor problemen zorgt. In het ontwerp is gekozen voor het gebruik van bodembedekkende vaste planten die goed tegen schaduw bestand zijn en daarmee zorgen voor een rustige basis. Verderop in de tuin is gekozen voor een aantal verhoogde borders van Cortenstaal met daarin kleurig bloeiende vaste planten en siergrassen. De hagen zorgen ervoor dat het zicht vanuit de woning vooral gericht is op de beplanting en niet op de geparkeerde auto's. Het 'streepjespatroon' van tegels, hagen en verhoogde borders zorgt voor een speelse voortuin die jaarrond aantrekkelijk zal zijn. Bijkomend voordeel is dat de inspringende tegelrijen ervoor zorgen dat  het onderhoud aan de tuin gemakkelijk uitgevoerd kan worden. Aanleg van deze voortuin zal door de bewoners zelf uitgevoerd worden. 

Locatie: Meteren
Ontwerp: zomer 2019